Vaak gestelde vragen (faq)

Hoe gaan jullie om met annuleren of verplaatsen in verband met Covid19?

Al voor Covid19 stellen wij onze Annuleringsvoorziening voor van €30,00. Je kunt dan tot 24 uur voor het event kosteloos annuleren. Bij tijdig annuleren betaal je dan alleen €30,00 voor de Annuleringsvoorziening. Verder werken wij altijd kosteloos mee aan een verplaatsing, mits wij op de nieuwe datum beschikbaarheid hebben. Met zo'n 15 dj's en materiaal voor 10 dj-shows, is de kans zeer klein dat we geen beschikbaarheid hebben.

Draaien Ambitious dj's ook achtergrondmuziek voor kleine groepen in verband met Covid19?

De dj's van Ambitious draaien ook voor kleine groepen en kunnen eventueel een (pub)quiz faciliteren of presenteren als alternatief voor dansen.

Wat is een allround dj?

Een allround dj is een dj die alle commerciële of herkenbare muziekstijlen draait. Daardoor draait een allround doorgaans op feesten waar gasten van verschillende generaties en muziekvoorkeuren komen. Het zijn vaak bruiloften, verjaardagen en bedrijfsfeesten waar de skills van de allround dj goed tot z'n recht komen.

Wat is een dj-show of drive-in show?

We hebben het over een dj-show of drive-in show wanneer een dj de apparatuur zoals dj-meubel, lichtshow en geluidsset zelf meeneemt of verzorgt.

Wat is het verschil tussen een dj en een dj-show of drive-in show?

Daar waar een dj zelf de benodigde apparatuur zoals een dj-meubel (dj-booth), lichtshow en geluidsapparatuur verzorgt, spreken we van een dj-show of drive-in show. Een (losse) dj verzorgt dus niet vanzelfsprekend deze benodigde apparatuur.

Wat is een dj-concept?

Wanneer we een dj combineren met een ander bijzonder aspect spreken we van een dj-concept. Een aantal voorbeelden van dj-concepten zijn mobiele dj, dj met saxofonist, dj met videoclips en Silent DJ of Disco.

Wie regelt de apparatuur voor de dj?

Als je een dj boekt, ben je er nog niet. Zonder de benodigde apparatuur zoals een dj-meubel, lichtshow en geluidsset heb je niets aan een dj. Als de dj zelf de apparatuur kan verzorgen dan spreken we van een dj-show of drive-in show. Regelt de dj niet zelf de apparatuur? Vraag dan een bedrijf gespecialiseerd in licht en geluid om een voorstel te maken. Let op dat je niet alleen geluid en licht huurt, maar ook laat brengen, opbouwen, ophalen en afbreken.

Wanneer houdt de allround dj pauze?

Een allround dj draait meestal zo'n 4 à 5 uur non-stop en neemt dus geen pauze. Hij of zij stopt alleen even bij een onderbreking zoals een stukje of optreden van een andere act of artiest.

Hoe lang speelt de allround dj?

Een allround dj's speelt doorgaans vier à vijf uur non-stop zonder pauzes. Korter spelen is natuurlijk geen probleem. Vraag naar de mogelijkheden als je wil dat de dj langer draait.

Kan ik muziek aanvragen of (mede) bepalen?

Als feestgever of organisator kun je bij ons aangeven welke muziek je graag op je event of feest wil of niet wil horen. Middels onze vragenlijst inventariseren we je muziek en andere inhoudelijke wensen. Wij gaan er echter van uit dat je event of feest pas geslaagd is als je gasten het (ook) naar hun zin hebben. Daarom kan het zijn dat de dj tijdens het draaien andere keuzes moet maken.

Kunnen de gasten muziek aanvragen of verzoekjes doen?

Wat ons betreft, hangt dat af van wat de feestgever of organisator van het feest of evenement wenst. Sowieso houdt de dj rekening met de wensen van de feestgever of organisator en wat gepast is. Ook al mogen gasten verzoekjes aanvragen, de dj bepaalt uiteindelijk of deze wel of niet wordt gedraaid. Dat geldt ook voor het moment/tijdstip dat het verzoekje wordt gedraaid.

Zijn de BTW, reis- en andere kosten inbegrepen?

Bij Ambitious zijn BTW, transport, op- en afbouw inbegrepen, tenzij het één van de eilanden betreft en mits er geen hindernissen zijn. Voor de eilanden maken we graag een maatwerk voorstel. Onder hindernissen verstaan we onder andere lange afstanden lopen, treden of trappen en zand of grind. Verder drinken en eten de dj en eventuele roadies, technici en artiesten gedurende het verblijf op locatie op kosten van de feestgever of opdrachtgever. In de praktijk komt dat neer op maximaal twee drankjes per uur en - bij voorkeur - een eenvoudige docht voedsame crewmaaltijd tijdens lunch of diner.

Wat houdt een dj met saxofonist, vocalist, violist of percussionist in?

Onze dj's treden regelmatig op met een saxofonist, vocalist, violist of percussionist. De dj draait dan muziek waar de eerder genoemde artiest dan op improviseert. Veel artiesten improviseren vooral op lounge en (deep) house. Er zijn echter ook artiesten die allrounder zijn en dus ook op andere muziekstijlen improviseren zoals Urban, Nederlandstalig, Reggaeton, Rock, Rock 'n Roll, Motownen ReggaeArtiesten en dj's die ervaren zijn in dit dj-concept, kunnen zonder voorbereiding met elkaar spelen. Leuker is het als dj en artiest(en) regelmatig met elkaar spelen. Ze zijn dan meer op elkaar ingespeeld.

Hoe lang speelt de saxofonist, vocalist, violist of percussionist?

Bij Ambitious zijn de prijzen van een saxofonist, vocalist, violist of percussionist gebaseerd op een optreden van negentig minuten verdeeld over kortere en langere sets binnen vier uur aanwezigheid. Vraag naar de mogelijkheden als je wil dat hij of zij korter of langer speelt.

Wat is of doet een (allround) vj?

VJ staat voor videojockey oftewel een artiest videoclips en/of visuals mixt. Er zijn 2 soorten vj's. Er zijn vj's die gespecialiseerd zijn in het mixen van (abstracte) (bewegende) beelden. Dat doen ze dan naast een dj die muziek mixt. Andere (allround) vj's zoals de vj's van Ambitious zijn dj's die muziekclips mixen. Zij mixen de originele videoclips, remixen en live-registraties van de bekende hits en classics.

Wat is of doet een karaoke dj?

Een karaoke dj bedient en presenteert karaoke. Hij speelt de karaoke liedjes, haalt de zanger(s) en/of zangeres(sen) naar voren en bedient de microfoons. Eventueel mixt hij rondom de karaoke optredens nog muziek of videoclips. Een karaoke dj-show is een dj die zelf ook de apparatuur verzorgt. Naast een dj-meubel, licht(show) en geluidsset, neemt de karaoke dj ook een afleesscherm, karaoke muziek en microfoons mee. Eventueel neemt hij extra schermen mee zodat de gasten ook mee kunnen lezen of zingen zoals bij een 'singalong'.

Wat is of doet een mobiele, rolling of walking dj?

Een mobiele, walking, rolling of walking dj draait muziek op een mini-verrijdbaar dj-meubel inclusief speaker(s) en accu. Bij Ambitious heet deze walking, rolling of mobiele dj de Ambulante DJ. Deze mobiele dj heeft weinig ruimte nodig, heeft nagenoeg geen op- en afbouwtijd en heeft geen stroom nodig. Hierdoor kan hij zich door de groep van gasten verplaatsen en heeft hij dus ook makkelijk interactie met de gasten. Bij Ambitious betaal je een prijs per uur waardoor deze oplossing ideaal is voor een kleine, intieme ceremonie of borrel in de buitenlucht.

Wat is of doet een Silent dj of Silent disco?

Silent DJ of Silent Disco gaat vooral over de techniek die een dj, artiest of act gebruikt. In plaats van of als aanvulling op een geluidsset, neemt de dj een aantal draadloze accu-koptelefoons mee en één of meerdere zenders. Hierdoor is het mogelijk om naast de muziek uit de geluidsset of in stilte via de koptelefoon naar de muziekmix van de dj, act of artiest(en) te luisteren en/of erop te dansen. Dat is dus ideaal voor als je geen harde of versterkt geluid mag produceren. Doordat de koptelefoons drie kanalen hebben, kun je naar maximaal drie zenders en drie geluidsbronnen (dj's en/of playlisten) luisteren door te switchen tussen de kanalen. Hierdoor kun je je gasten dus tegelijkertijd meerdere muziekbronnen aanbieden. De gasten zonder koptelefoon of met koptelefoon af of zacht, kunnen gewoon met elkaar praten. Doorgaans betaal je per koptelefoon, zender en eventueel oplader voor de draadloze accu-koptelefoons.