Wat kost een DJ? Prijzen dj's

Als je veel op het internet op zoek bent geweest zul je er wellicht achter zijn gekomen dat de prijzen van DJ’s nogal eens verschillen. Dit heeft met meerdere dingen te maken. Zo kan het zijn dat je verschillen vindt tussen DJ’s die zichzelf los verhuren en DJ’s die zichzelf verhuren als DJ Drive in show (lees: DJ met licht en geluid). In dit blog gaan we in op de DJ drive in shows omdat dit de meest gekozen optie is voor particulieren wanneer zij een feest organiseren. Het staat tenslotte een beetje suf als de DJ op je bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest het zonder geluid moet doen. 😉

Wat heeft invloed

op de prijs van een dj?

Een gemiddelde prijs van een dj show is moeilijk te noemen, deze reikt namelijk van 100,- tot 1500,- euro voor een gemiddeld particulier feest. Voor jou is het waarschijnlijk belangrijker om te weten op wat voor prijs jij zou uitkomen. Daarom de volgende onderdelen die van invloed zijn op die prijs.

 

Ervaren dj

of onevaren dj?

Of een dj ervaren is of niet wordt in de prijs meegerekend. Voor een zolderkamer dj ben je vele malen minder kwijt dan voor een allround dj met ruime ervaring in het draaien op feesten. Ook zal je de ervaren dj’s op andere kanalen tegenkomen. Zo is een zolderkamer dj misschien in je netwerk te vinden of op Marktplaats. Een ervaren dj heeft vaker een website en een bedrijfsadres.

 

Duur

Feest

Gemiddeld duurt een feest 4 tot 5 uur. Dit zit dan ook vaak inbegrepen wanneer je een dj drive in show boekt. Duurt je feest langer dan zal je waarschijnlijk wat extra’s moeten betalen voor de uren die de dj extra draait.

 

Aantal

gasten

Op zich heeft het aantal gasten niet direct invloed op het bedrag dat je kwijt bent. Maar een ervaren dj zal je toch aanraden bij meer gasten een wat grotere show af te nemen. Dit zodat je zeker bent dat het licht en geluid voldoet aan de wensen en de muziek hard genoeg kan om wel iedereen op de dansvloer te laten meegenieten.

 

Weekend

vs doordeweeks

De meeste feesten vinden plaats in het weekend. Op een vrijdag of zaterdag is er dus meer vraag naar dj’s. Om die reden rekenen veel dj’s doordeweeks dus korting. Als de mogelijkheden daar zijn zou je dit dus kunnen overwegen voor je eigen feest!

Al met al is de beste optie om een goede én betaalbare dj te vinden dus om gewoon een offerte aan te vragen en te gaan vergelijken. Niet alleen op prijs, maar vooral op inhoud. Vraag dus wat de dj meeneemt aan apparatuur, wat zijn ervaring is en wat er allemaal is inbegrepen. Op die manier ben je zeker dat de kwaliteit die je zoekt ook de kwaliteit is die de dj biedt. Succes en veel feestplezier namens Ambitious!

 

Vrijblijvende offerte

aanvragen

Een offerte aanvragen bij ons is gratis en vrijblijvend. Je krijgt binnen 24 uur antwoord :).

2018 © Ambitious.nl | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Site made with ♥ by Pingwin