Wat kost een bruiloft dj?

Wat kost een bruiloft dj?

De kosten, de prijs of de gage van een bruiloft dj hangen af van een aantal factoren. Zo hangt het af van het geslacht, de leeftijd, ervaring en populariteit van de dj. Vaak is de datum of dag van de week van invloed op de prijs. Soms scheelt het ook hoe lang de dj draait. Andere bruiloft dj's rekenen weer reis- en andere kosten. Tenslotte scheelt het nogal of je een losse dj of een dj met apparatuur (dj show) boekt.

Leeftijd, geslacht, ervaring en populariteit

Het zal je niet verbazen dat een dj die net start een lagere gage zal vragen dan een ervaren bruiloft dj. Een ervaren dj heeft een grotere kans van slagen door zijn ervaring. Dat geldt ook voor leeftijd. Op een uitzondering na, komt het de bruiloft ten goede als de dj meer mensenkennis heeft. Omdat vrouwelijke bruiloft dj's schaars zijn, vragen deze vrouwelijke of female dj's een hogere gage. Dus afhankelijk van het geslacht, de leeftijd, de ervaring en de populariteit van een bruiloft dj, ligt zijn of haar gage tussen de €250,00 en €500,00. Gaat het om een veelgevraagde of misschien wel een bekende dj? Dan wordt hij niet goedkoper ;-). De grote namen draaien ook nog eens korter voor een hogere gage. 

Madiwodo of -seizoenskorting

Een goede bruiloft dj heeft doorgaans de weekenden in z'n agenda lang van te voren gevuld. Als hij doordeweeks ook draait, kan het zijn dat hij daar een lagere gage voor hanteert. We hebben het dan over de zogenaamde Madiwodo-korting van ongeveer 10%. Ook als de datum buiten het seizoen is, kan het zijn dat de dj bereidt is een lagere gage te vragen.

Lengte optreden

Een bruiloft dj mixt meestal 4 à 5 uur non-stop. Hierdoor kan hij dit optreden niet combineren met een ander optreden op dezelfde dag/avond. Daarom hanteren bruiloft dj's vaste gages voor 4 of 5 draaiuren. Zoek je een dj voor 2 of 3 uur? Probeer dan toch wat van de prijs af te krijgen. Brutale mensen hebben de halve wereld, toch?

Reis- en andere kosten

Als een dj niet teveel wil reizen, rekent hij reiskosten vanaf huis eventueel inclusief een tiental vrije kilometers. Andere dj's reizen de hele regio of het hele land door voor een vaste gage inclusief reiskosten. Om de gages van de verschillende bruiloft dj's goed met elkaar te kunnen vergelijken, is het dus zaak om te weten wat de kosten inclusief en eventueel andere kosten zijn. Andere kosten kunnen zijn extra of wachturen, parkeerkosten, kosten voor opbouwen en afbreken van apparatuur, een crew-maaltijd en drankjes tijdens het optreden. 

Losse dj of dj show?

Het is niet standaard dat de bruiloft dj ook de apparatuur verzorgt. Verzorgt de locatie de benodigde apparatuur of heb je daar een andere partij voor? Nee? Dan zoek je een bruiloft dj show. Naast de dj heb je dan ook dj-meubel met spelers en mixer, licht en geluid nodig. Een fatsoenlijke dj-booth, licht en geluid huur je voor €250 tot €500,00. Met de eerder genoemde range voor een bruiloft dj van €250 tot 500,00, komt je dan totaal op een bedrag tussen de €500,00 en €1.000,00 voor een complete bruiloft dj show inclusief transport, op- en afbouw.

Uitbreidingen

Wil je dat de dj een saxofonist of een verlichte dansvloer meebrengt? Of dat de bruiloft dj videoclips mixt (bruiloft vj) en dus ook schermen verzorgt? Zoveel dj's zoveel mogelijkheden. Denk eens aan een exclusieve witte dj-show of Silent DJ met meerdere dj's die op verschillende kanalen draaien? Veel succes met je zoektocht naar een geschikte bruiloft dj!