Wat is een bruiloft dj?

Wat is een bruiloft dj?

Een bruiloft dj is een dj die alle populaire muziekstijlen mixt en ervaren is in het draaien op bruiloften. Op een bruiloft komen zelden gasten die van dezelfde muziek houden. Niet alle gasten komen voor de muziek of om te dansen. Er komt dus meer bij kijken dan alleen plaatjes draaien. Daarom is het heel belangrijk dat er een dj draait met een brede muziekcollectie, mensenkennis, inlevingsvermogen, gevoel voor timing en ervaring met het draaien op bruiloften.

Bruidspaar staat centraal

Een bruiloft dj snapt dat niet hij maar het bruidspaar en de gasten vormen het middelpunt is van de bruiloft. Of het nu gaat om de ceremonie, de receptie, het feest of een jubileum. Je hebt vast wel eens een bruiloft meegemaakt waar de dj die niet helemaal begreep. In tegenstelling tot dj's die hun eigen vaste repertoire hebben, is de bruiloft dj een 'pleaser'. Als echte liefhebber probeert hij het zoveel mogelijk gasten het naar de zin te maken. Zelden zal hij of zij alle gasten het tegelijkertijd naar de zin maken....

Aanvoelen

Een bruiloft dj maakt snel de klik met gasten op een bruiloft en voelt daarbij feilloos aan wat zij graag willen horen. Een goede en ervaren bruiloft dj zal ook aanvoelen wat het beste moment is om een verzoekje te draaien. Ook is het belangrijk dat hij of zij aanvoelt wanneer een verzoekje (nog) niet gepast is. Dit kan zijn omdat de sfeer er nog niet naar is. Ook kan het zijn dat het valt onder de muziek waarvan het bruidspaar aan heeft gegeven dit niet op hun huwelijksfeest te willen horen.

Presenteren

Een bruiloft dj presenteert, maar hoeft niet per sé een entertainer te zijn. Het is wel fijn dat de dj een entree, openingsdans en de laatste dans aankondigt. Dit kan ook door een ceremoniemeester worden verzorgd. Het is wel fijn dat bruidspaar en gasten weten waar ze aan toe zijn. Het is fijn als een entree en/of openingsdans zodanig wordt begeleid dat ook alle gasten dit mooie moment mee beleven. Ook het aankondigen van de finale, afsluiting en eventuele toegift(en) mag je verwachten van een goede bruiloft dj.

Communiceren

Een bruiloft dj zorgt ervoor dat hij de wensen van het bruidspaar kent en heeft goed contact met de ceremoniemeester. Tijdens het zoeken en boeken van een dj bespreek je ook jouw muziekwensen. Welke muziek wil je wel en welke muziek wil je niet horen op jouw mooiste dag. Op de dag zelf heeft de dj contact met de ceremoniemeester over de belangrijkste momenten zoals entree, openingsdans en laatste dans.

Apparatuur

Een bruiloft dj draait op uiteenlopende locaties van sportkantine tot landgoed. Deze locaties hebben vaak geen eigen of vaste installatie als het gaat om dj-meubel, licht en geluid. In dat geval zoek je een bruiloft dj met apparatuur of een bruiloft dj show. Let er bij je zoektocht dan op dat je weet of de dj de apparatuur verzorgt of dat jij daar nog een aparte partij voor in moet huren.