arrow_drop_up arrow_drop_down
15 april 2020 

Tips voor een geweldige openingsdans

De dag van jullie bruiloft komt steeds dichterbij. Veel dingen hebben jullie waarschijnlijk al geregeld en daarom is het nu tijd voor de openingsdans. Een onderdeel waar veel bruidsparen naar uitkijken maar een onderdeel dat tegelijk nogal zenuwen op kan roepen. De volgende tips helpen bij het maken van de juiste keuzes voor de openingsdans zodat jullie samen kunnen stralen op het trouwfeest!

Jullie dans jullie gevoel

Als koppel zijn jullie hartstikke uniek en dat mag de openingsdans dan ook uitstralen. Probeer dus niet een dans te kopiëren die er leuk uit zag maar kijk juist naar waar jullie je fijn bij voelen. Hoe meer het echt jullie dans is, hoe meer die straalt. Zo wordt de openingsdans authentiek.

Een mixje of een nummer?

Het is tegenwoordig erg populair om de openingsdans te doen op een mixje gemaakt door de dj. In het mixje begin je dan vaak met een rustig nummer en dit verandert dan plots in allemaal hitjes waar jullie dansjes op hebben geoefend. Op deze manier kun je het publiek verassen en brengen jullie de energie er alvast goed in. Wanneer jullie ervoor kiezen om te gaan schuifelen op één romantisch nummer brengt dit dan weer een meer romantische sfeer met zich mee. Kies dus voor de optie die het beste bij jullie past.

Langdradig? Dat wil je voorkomen

Voor welke optie jullie ook kiezen, jullie willen natuurlijk voorkomen dat het voor de gasten een saaie langdradige bedoeling wordt. Om die reden kan het goed zijn om het kort te houden. Vaak is 2,5 minuut voor een romantische openingsdans perfect, jullie kunnen dan de dj vragen om jullie nummer mooi in te korten. Wanneer jullie kiezen voor een mixje zouden wij aanraden dit rond de 4 minuten te laten duren. Zo blijft de aandacht bij jullie en komt de dans het meest tot zijn recht.

De dans oefenen

Een openingsdans volledig op gevoel doen kan zeker, maar wanneer jullie een choreografie willen uitvoeren is wat oefening natuurlijk wel handig. Vaak zien we dat wanneer dit wordt gedaan met een dansleraar, dit de leukste voorpret kan geven aan jullie bruiloft!

Het tijdstip: plannen of niet?

Het meest logisch is om de dans te doen als alle gasten aanwezig zijn op het feest. Meestal is dit niet op het tijdstip dat jullie van te voren in gedachten hebben maar net iets later. Wees hier dus niet al te strikt in en overweeg om het tijdstip van de openingsdans op de avond zelf te bepalen. Zo kunnen jullie de dans doen op een moment dat het goed aanvoelt.

Een floorfiller gebruiken

In beginsel is de openingsdans bedoeld om het feest te starten. Hoe leuk is het dan, als direct na jullie dans iedereen de dansvloer op komt? Om dit te realiseren is goede afstemming met de dj belangrijk. Overweeg een eventuele floorfiller om knallend te starten. Dit is een nummer waarbij jullie en de gasten écht niet meer stil kunnen staan!

Over de schrijver
Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo'n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m'n volledige biografie en klik hieronder op website.
Reactie plaatsen

Een Cookie erbij? Welkom :-)!