Silent DJ of Silent Disco
15 april 2020 
1 min. leestijd

Silent DJ of Silent Disco

Een Silent DJ of Silent Disco is een concept waarbij het feestende publiek met draadloze koptelefoons mee kan luisteren met de dj of zelfs met een live band. Er wordt geen gebruik gemaakt van speakers, maar van een radionetwerk dat de muziek doorstuurt naar de koptelefoons. Het ziet er niet alleen heel komisch uit, het is ook nog eens mega leuk en vernieuwend!

Voordelen Silent Disco

De stille disco is niet voor niks zo populair geworden, er zitten namelijk erg veel voordelen aan:

  • Geen geluidsoverlast. Geen gedoe meer met je buren dus, en lekker tot in de late (of zelfs vroege) uurtjes door feesten zonder dat iemand er last van heeft.
  • Je hoeft niet te schreeuwen om je verstaanbaar te maken. Zet je koptelefoon even af en je kan rustig een gesprek voeren.
  • Meer locaties mogelijk. Omdat er geen geluidsoverlast zal zijn door een grote muziekinstallatie, is het mogelijk om je silent disco ook op locaties te houden waar je normaal niet aan zou denken, zoals op het strand, in het park of op de camping.
  • Meerdere muziekstijlen. Gemengd gezelschap op je feest? Geen probleem. Het is namelijk mogelijk om twee verschillende muziekstijlen op twee verschillende kanalen te draaien. De gasten bepalen zelf naar welk kanaal ze luisteren, ideaal! Juist in deze situatie komt de silent disco extra tot zijn recht. Gasten dansen dan namelijk ook verschillend.
  • Het is super trendy. Je hebt gegarandeerd een uniek feest dat je gasten niet snel meer zullen vergeten!

Waar het begon: het onstaan van de Silent Disco

Het eerste teken van silent disco was in een Finse sciencefiction film in 1969, waarin de karakters een koptelefoon droegen op een feestje. Maar, de eerste echte silent party was pas in 1999 op een festival in Texas. Het concept wilde toen nog niet echt doorbreken. Het werd pas echt populair toen een Nederlandse artiest (ja, we mogen hier best trots op zijn) in 2002 een grote silent dance party hoste in Chicago. Sindsdien vinden er steeds meer stille feesten plaats en tegenwoordig is de silent disco te vinden op grote festivals over de hele wereld, maar ook op kleinschalige feesten en partijen zoals die van jou.

Over de schrijver
Eigenlijk wilde ik graag artiest worden. Helaas kan ik niet zingen of een instrument bespelen. Met zo'n 125 optredens per jaar als allround dj leid ik toch een artiestenbestaan. Sinds 2003 mix ik fulltime hits & classics op privé-feesten en zakelijke evenementen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties door heel Nederland. Het is geweldig om gasten te vermaken met muziek, remixen én videoclips. Helemaal als ik dat doe met live artiesten zoals een saxofonist of bands. Ik hou van muziek en de verschillende emoties die je ermee kan losmaken. Wil je meer weten? Lees dan m'n volledige biografie en klik hieronder op website.
Reactie plaatsen