Alles over de allround dj

Alles over de allround dj

De allround dj vormt vaak de basis voor een feest of event. Voor de meeste feestgangers onder ons, is het wel duidelijk wat, hoe, waar, waarvoor en waarom een allround dj is. Toch zijn er mensen die niet of niet goed weten wat een allround dj doet. Als specialist van allround dj's, shows en concepten vertellen we er uiteraard graag alles over.

De plaatjesdraaier

Voordat de dj de prominente rol van nu veroverde was hij als plaatjesdraaier onderdeel van het personeel van de locale discotheek. Hij stond op de payroll van de discotheek eigenaar en moest na het draaien ook gewoon helpen met opruimen en schoonmaken. Hij draaide de hits uit de Top40 en de classics uit de jaren 70, 80 en 90. Net als de radio dj gebruikte de dj het aan- en afkondigen van de artiesten en titels als overgang tussen de verschillende plaatjes.

De producerende dj

Tegenwoordig is een dj een artiest die plaatjes draaien tot een kunst heeft verheven. Tegenwoordig zijn veel (bekende) dj's ook producers van dance en/of popmuziek. Ze bestormen de hitparades met hun nieuwste hits en draaien een dj-set van ongeveer één à twee uur op alle nationale en internationale festivals.

Wat is een allround dj?

Als een soort mix van bovenstaande dj's is de huidige allround dj kort gezegd een dj alle van alle commerciële, herkenbare muziekstijlen de hits en classics non-stop mixt. Zonder aan of afkondigen van de tracks maar met mooie vloeiende mix-overgangen vertelt hij of zij een muzikaal verhaal. Vaak produceert deze veelzijdige dj niet, maar is hij gespecialiseerd in het mixen van vele muziekstijlen op de achtergrond of voorgrond om daarmee de aanwezige gasten te vermaken. Bij Ambitious vinden we dat een goede  allround dj 1. de juiste plaat, op het juiste moment, op het juiste volume mixt, 2. zorgt voor mooie overgangen en 3. netjes presenteert.

Waar(voor) draait de allround dj?

Vanwege het brede repertoire dat de allround dj mixt, draait deze alleskunner voor gasten van alle generaties en gasten met uiteenlopende muziekvoorkeuren. Zo draait deze dj in kroegen en discotheken waar alle hits en classics voorbij komen. De eigenaren boeken de dj. Zij hebben zelf geïnvesteerd in alle benodigde apparatuur. Allrounders zijn verder graag geziene gasten op privé-feesten zoals verjaardagen en bruiloften en zakelijk events zoals bedrijfsevenementen, personeelsfeesten en netwerkborrels. Doordat deze events en feesten plaatsvinden in een woning, bedrijfsgebouw, partycentrum, kasteel of op een landgoed moet ook de benodigde apparatuur voor de dj worden geregeld.

Een allround dj huren

Een allround dj boeken is eenvoudig als je de weg weet ;-). Ben je echter niet thuis bent in muziek en entertainment. Of heb je geen hulp of ervaring in het organiseren van jouw feest of evenement? Dan kan het inhuren van een zo'n veelzijdige dj best lastig zijn. Alleen in Nederland noemen honderden zo niet duizenden personen zich dj. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe vind je nu de juiste dj voor jouw feest of evenement? Googelen? Zeker. Je vindt dan in ieder geval de dj's of dj bedrijven die veel tijd en/of geld in de vindbaarheid van hun website hebben gestoken.