Alternatief openingsdans Om het net even anders te doen

Veel hebben jullie al geregeld en over alles is waarschijnlijk al nagedacht rondom jullie trouwdag. Maar hoe gaan jullie het doen met die openingsdans? Niet iedereen zit erop te wachten een ongemakkelijke openingsdans te doen voor familie en vrienden, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Er zijn namelijk veel meer opties, ook als jullie niet in de spotlights willen staan om de dansvloer spectaculair te openen. In dit blog bespreken we een aantal opties die hopelijk voor inspiratie zorgen!

Live muziek

Band of artiest

Hebben jullie misschien een kennis, vriend, schoonmoeder die de nodige akkoorden op een gitaar kan spelen of een nummertje op kan voeren om de avond te starten? Of kiezen jullie ervoor entertainment van buitenaf in te huren zoals een (cover)band of artiest? Het entertainment kan dan zelf iedereen op de dansvloer vragen, hoeven jullie zelf niets te doen :).

Koppels

Iedereen danst mee

Het lijkt eigenlijk best veel op een openingsdans, maar dan zonder ingewikkelde choreografie en met andere koppels naast jullie. Nodig alle koppels uit op de dansvloer. Van neefje Sam en zijn nieuwe flirt tot oma Jannie en haar tinderdate, alle stellen vieren samen de schoonheden van het partnerleven.

Champagne

Doet zijn werk

Eis de aandacht van alle aanwezigen en geef een korte speech (ja, alsnog in de spotlight, maar je mag beide beentjes in ieder geval op de vloer houden). Hef jullie champagneglas en proost met de gasten op de liefde! Spreek van tevoren af met de dj of hij op dat moment een lekker dansbaar nummer op kan zetten en vraag iedereen naar de dansvloer. Voilà, openingsdans vermeden, en toch iedereen op de dansvloer.
Als je zelf dan écht niet in de spotlights wilt staan, kan je altijd aan je bruiloft dj vragen of hij de dansvloer officieel wil openen met een goed nummer.

Slow dance

Een dans, maar dan simpel

Vinden jullie dansen op zich niet zo’n mega erge ramp, maar hebben jullie gewoon niet zo’n zin om maanden lang te oefenen? Kies dan voor een rustig nummer waarop jullie romantisch met z’n tweeën kunnen beweging. Hier is geen voorbereiding voor nodig. Vraag van tevoren aan de dj of hij het nummer kan over mixen op een nummer met een lekkere beat en de gasten zullen vanzelf bij jullie op de dansvloer komen swingen.

Laat de gasten dansen

Iedereen op de dansvloer

Laat je ceremoniemeester weten dat jullie liever geen openingsdans doen en dat het misschien leuk zou zij als een groepje van jullie vrienden/vriendinnen een dans zou instuderen. Zo kunnen jullie achterover zitten, genieten van het spektakel en hebben jullie toch een originele opening.

Vrijblijvende offerte

Aanvragen

Willen jullie nog meer ideeën als alternatief voor de openingsdans of zijn jullie op zoek naar een DJ voor het trouwfeest? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

2018 © Ambitious.nl | Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Disclaimer | Site made with ♥ by Pingwin